Skip to main content

Rendez-vous au Cinema 2024.

Petak, 18. Listopad 2024. u 18:00

Kino dvorana

ulaz besplatan

18:00 - Velika pustolovina

1966. godina
La Grande Vadrouille
žanr: komedija, ratni
režija: Gérard Oury
uloge: Bourvil, Louis de Funes, Claudio Brook...
trajanje: 132 min
TRAILER

Sve do nedavno urnebesna “Velika pustolovina” je bila zapisana u povijesti francuske kinematografije kao rekorder po posjećenosti u kinima. Dva velika francuska komičara Bourvil i Louis De Funès našli su se u glavnim ulogama, dok je režiju preuzeo Gérard Oury. Dobitna glumačko–redateljska kombinacija iz “Naivca”, snimljenog godinu ranije, ponovljena je ostvarila još dublji pečat te zauvijek ostavila neizbrisiv trag u francuskoj, ali i svjetskog filmskoj povijesti.
Godina je 1941. i Francuska je pod njemačkom okupacijom. Iznad Pariza oboren je britanski bombarder, a posada - Reginald (Terry-Thomas), Peter Cunningham (Claudio Brook) i Alan Macintosh (Mike Marshall) se uspije spasiti skokom iz zrakoplova. Soboslikar Augustin Bouvet (Bouvet) i dirigent Stanislas Lefort (Louis De Funès) sakrivaju Britance te se nađu usred njemačke potrage koju predvodi bojnik Achbach (Benno Sterzenbach).

20:15 - Sitnice koje život znače

1970. godina
Les choses de la vie
žanr: romantični, drama
režija: Claude Sautet
uloge: Michel Piccoli, Romy Schneider, Gérard Lartigau, Lea Massari...
trajanje: 89 min
TRAILER

Pierre Berard (Michel Piccoli) u strastvenoj je vezi s puno mlađom Helene (Romy Schneider), iako i dalje voli svoju suprugu Catherine (Lea Massari). Pierre provodi sve više vremena s ljubavnicom koja ga nagovara da napusti obitelj pa on sve rjeđe viđa Catherine i sinčića. Na kraju mu Helene postavlja ultimatum - mora birati između nje i žene. No, baš kad se sprema donijeti odluku, umiješa se sudbina.