Koncert ozbiljne glazbe: CROAZzOLLA Concertante

U sklopu manifestacije Kaj v Zelini '18., u petak 25. svibnja, poslušajte koncert komornog ansambla CROAZzOLLA Concertante. Počinje u 20 sati, a ulaz je, kao i na sva događanja u sklopu "37. Kaja", besplatan.

croazzolla

CROAZzOLLA CONCERTANTE je Hrvatska u malom. Ili glazbeno velikom. Kako vam drago.

Ansambl je to bliskih dugogodišnjih suradnika iz više gradova Hrvatske, koje je povezala želja da svoj talent, zajedništvo, ljepotu muziciranja pretoče u potpuno nešto novo i nesvakidašnje, pa tako dokažu da ništa nije nemoguće i nepremostivo. Čak ni daljina.

Okosnicu čine članovi Gudačkog kvarteta Cadenza Zagreb, koji su poznati i prepoznati po uvijek drugačijim i pomaknutijim idejama i rješenjima, a iza sebe imaju veliko iskustvo nastupanja u najrazličitijim komornim sastavima.

Svi glazbenici ansambla CROAZzOLLA CONCERTANTE nastupali su na pozornicama skoro cijelog svijeta. Zajedno već imaju nastupa na hrvatskim pozornicama jer od daljine je jača ideja i nastojanje da se predstave publici i svojim brojnim kolegama. Uspješan nastup kao ansambl bilježe već 2015. na Epidaurus festivalu u Cavtatu i u Zagrebu, u Muzeju Mimara, a također i na uspješnom gostovanju u Albaniji u gradu Vlora, potvrdivši svoj veliki potencijal.

Uz buduća nastojanja da se programski i umjetnički razvija, CROAZzOLLA CONCERTANTE ima misiju spajanja novih ideja kroz suradnju s glazbenicima i skladateljima sklonim i stvaranju i njegovanju glazbe. Cilj je biti izazov za izvođače a poslastica za publiku.
Ansambl je dobio poziv i za nekoliko gostovanja izvan Hrvatske što će, svakako, donijeti nove kreativne ideje ali i suradnju s glazbenicima mnogih zemalja.

Program:

Gioachino Antonio Rossini: Sonata a Quatro br.1 u G duru

John Rutter: Suite for Strings

A-roving
I have a bonnet trimmed with blue
O waly waly
Dashing away

Ilja Zeljenka: Musica Slovaca

Ferdo Livadić : Nocturno, u obradi za klavir i gud. kvintet Miroslava Miletića

Davor Bobić: Tango concertante

Astor Piazzolla: Preludio & Fuga za klavir i gudače

CROAZzOLLA Concertante čine:

Krešimir Marmilić – violina
Petar Haluza – violina
Marta Bergovec – viola
Vinko Grubešić – violončelo
Saša Špoljar – kontrabass
Mario Čopor - klavir