P. Hranuelli: Venera na brijegu

Pred nama je novo izdanje Zelinskoga kulturnog četvrtka. Ovaj put za vas otvaramo izložbu skulptura Petra Hranuellija, a nakon toga nudimo posjet američkim parkovima prirode, kojima će vas stručnim i subjektivnim opservacijama sprovesti Siniša Golub u sklopu putopisnog predavanja.

AGOTBANER3

Galerija »Kraluš«
Pučkog otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina
poziva vas 
na otvorenje izložbe slika
"Venera na brijegu"
istaknutoga likovnog umjetnika,
hrvatskog kipara
Petra Hranuellija

u četvrtak, 15. ožujka 2018.
u 19 sati.


U Galeriji Kraluš dosad su gostovali isključivo slikari. Prvi put od otvaranja izložbenog prostora izložit ćemo skulpture - Hranuellijeve Venere ili Velike Majke.

Petar Hranuelli u svojim skulpturama oslobađa prvobitni duh i oblikuje život u onom primarnom i možda najprihvatljivijem doživljaju jednostavnosti. Naglašava važnost misterija stvaranja, oblikovanja i nastajanja, vezu između zemlje i neba, materije i duha.

"Umjetnost je moja najveća strast i ljubav... Prvenstveno sam ljubitelj umjetnosti. Uživanje u umjetnosti, kao i skupljanje umjetnina, neka je vrsta ovisnosti", reći će jednom prilikom Petar Hranuelli uspješni hrvatski kipar, rođen na otoku Braču, čija se djela nalaze u mnogim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.


Katalog izložbe:

PREDNHRANUELLIcropmali

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ispis