Slijede Ženijalni dani i Bažulek

U prostorima Pučkoga otvorenog učilišta Sv. Ivan Zelina nastavljamo s iznimno sadržajnim rasporedom događanja...

tuna

Ožujak započinjemo romantičnim recitalom našeg sugrađanina Antuna Tune Ivekovića, virtuoza na klasičnoj gitari. Tuna će solistički koncert u Dvorani Kraluš održati u petak, 2. ožujka, s početkom u 19 sati. Ivekovićev gitarski program nadopunit će pijanistica Branka Grakalić, koja će također recitirati vlastitu poeziju.

U subotu je na rasporedu standardni kino-program. Za najmlađe prikazujemo Pčelicu Maju (18 sati), a za odrasle Crvenog vrapca (Red Sparrow), s (još uvijek) mladom oskarovkom Jennifer Lawrence u ulozi fatalne ruske balerine preobražene u prvorazrednu obavještajnu agenticu i hladnokrvan stroj za eliminaciju.

Vizual web 950x400

Pojačani program slijedi i u tjednu koji se bliži. U četvrtak, na Dan žena, prikazat ćemo dva filma s damama u protagonističkim ulogama. Prvi će biti dokumentarac o Whitney Houston "Whitney: Biti svoja", a drugi "Božja volja", nagrađivana švicarska komedija o domaćici iz malenoga švicarskog sela i njezinom putu preobrazbe u predvodnicu lokalnih sufražetkinja. Provedite Dan žena u Kinu Zelina.

bazulek

Događaj mjeseca nedvojbeno će biti predstava u koprodukciji zagrebačkog KNAP-a i Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca "Dobri čovjek Bažulek". U goste nam dolazi autor predmetnoga dramskog teksta i dugogodišnji veliki prijatelj Zeline i ZAmKe Nino Škrabe, zatim legendarni hrvatski kazališni redatelj Georgij Paro, kao i renomirana glumačka ekipa predvođena Mladenom Vasaryjem. Rezervirajte svoje ulaznice na vrijeme. Cijena je 50 kuna, a termin događaja subota, 10. ožujka, u 20 sati.

Tjedan zaključujemo redovnim kino-programom, ovaj put izvanredno prebačenim na nedjelju, 11. ožujka. U ranijem terminu igramo Stranca s Jackiejem Chanom u klasičnom borbenom elementu (i vodećoj ulozi), a u kasnijem Fantomsku nit, sofisticiranu dramu o londonskom krojaču-dizajneru iz sredine prošlog stoljeća. Glavnu ulogu igra neprikosnoveni Daniel Day-Lewis, rekorder s trima osvojenim Oscarima u kategoriji glavne muške uloge. Sjajni glumac, koji je nakon realizacije filma najavio odlazak u filmsku mirovinu, prošao je, kako što je obično slučaj s njegovim ulogama, opsežne pripreme naučivši, zlu ne trebalo, i krojiti i šivati. Redatelj Fantomske niti ponajbolji je američki redatelj kroz posljednja dva desetljeća Paul Thomas Anderson, autor kultnih Kralja pornića i Magnolije. Zajedno, imamo redateljsko-glumačku suradnju vršnog standarda. Bilo bi je bezobzirno propustiti.

Ispis