Pobjednik iz Cannesa u Zelini

Kino Zelina poziva vas na projekciju igranog filma Kvadrat hvaljenoga švedskog redatelja Rubena Östlunda. Kvadrat je pobjednik filmskog festivala u Cannesu u kategoriji najboljeg filma, te petorostruki laureat Europskih filmskih nagrada u 2017. godini:za najbolji film, najbolju komediju, najboljega glavnog glumca, najboljeg redatelja i najbolji scenarij. Sve najbolje od najboljeg!

kvadrat

Subota, 27. siječnja, 20 sati.

Na internacionalnu je filmsku scenu Östlund gromoglasno iskoračio prije četiri godine s Turistom, remek-djelom u kojem je tematizirao instituciju moderne obitelji i njezinu sve primjetniju nesposobnost da odgovori izazovima života, pa čak ni kroz elementarne odnose unutar nje, poput bračnih ili roditeljskih uloga. Obitelj koju Östlund portretira živi doba u kojem su njezini članovi jedni drugima - a ponekad i sami sebi - potpuni stranci, pa tako dječak ne zna da njegov otac puši, dok supruga nije svjesna da njezin dugogodišnji partner vlastitu egzistenciju pretpostavlja egzistenciji obitelji, pa čak i egzistenciji njihove zajedničke djece. Turist je zbog svega toga mučan a istovremeno zabavan film za gledanje.

Kvadrat je, prema najavama, žanrovski srodno djelo, ironična drama-komedija koja secira ekskluzivan i često snobovski svijet visoke moderne umjetnosti. Nagrade koje je film dosad požnjeo jamče da se ne može raditi o tek još jednom u nizu naslova. Stoga dođite i pogledajte jednoga od najpotentnijih europskih filmskih redatelja u ovom trenutku.

Dajte šansu dobrom filmu!

Ispis